RIP Juliet Hulme (1938 – 2023)

Kate Winslet als Juliet Hulme in Heavenly Creatures (1994)

Juliet Hulmes leven zou er helemaal anders uitgezien hebben indien ze als vijftienjarige tiener niet in een folie à deux terechtgekomen was waarin ze samen met haar vriendin diens moeder vermoordde doormiddel van een baksteen in een sok. Ze namen die bloederige taak om beurten op zich en na een 45-tal slagen overleed de onfortuinlijke vrouw aan een ingeslagen schedel. Waarom moest die moeder dood? De vriendinnen vreesden dat ze gescheiden zouden worden. Ze waren verliefd. Of bezeten van elkaar, is er een verschil?

Het verhaal doet denken aan de Papin zusters.

Peter Jackson, de man die de Harry Potter films op het grote scherm bracht, verfilmde het verhaal van Juliet Hulme en haar vriendin Pauline Parker als Heavenly Creatures (1994). Kate Winslet speelde Hulme. Een erg geslaagde film.

Hoe verging het die tieners erna?

De meisjes kwamen na vijf jaar jeugdgevangenis vrij en vestigden ze zich beiden in Schotland, blijkbaar zonder dat ze dat van elkaar wisten. Daar leidden ze een grotendeels teruggetrokken schuilnaambestaan. Ze zagen elkaar nooit meer terug. Dat mocht ook niet want er was een levenslang contactverbod.

De schuilnaam van Juliet was Anne Perry.

Anne werd schrijfster en schreef historische moordmysteries.

Rust zacht Juliet/Anne