RIP “Sweet” Charles Sherrell (1943 – 2023)

“Yes It’s You” (1974) met stem en bas van “Sweet” Charles Sherrell.

In de Verenigde Staten stierf bassist “Sweet” Charles Sherrell. Van 1973 tot 1988 maakte hij deel uit van de J.B.’s, het huisorkest van James Brown.

Onder zijn eigen naam werd hij bekend met het nummer “Yes It’s You” (1974) geschreven door de Turkse oprichter van Atlantic Records.

Ik ben uiteraard James Brown fan en misschien nog het meest van het werk dat hij met de J.B.’s opnam, waar hij zelf niet op zong dus.

Van die J’B’s opnames waren destijds twee CD-compilaties waarvan ik de eerste kocht in de Metrophone Popkelder ergens begin jaren negentig.

James Brown’s Funky People, zo heette die serie. Achthonderd frank kostten die dingen toen. Dat was een belachelijke prijs. CDs kopen was zowat het domste wat een mens in de jaren negentig kon doen, het was echt het moment om vinyl te gaan verzamelen. Iedereen deed namelijk zijn platen voor een appel en een ei van de hand en kocht veel te dure CDs ter vervanging. Ik zie Chriet Titulaer nog met modder over die glimmende schijfjes wrijven om te bewijzen dat niks die dingen kon krassen. Boerenbedrog was het eigenlijk.

Maar ach, voor dat soort bespiegelingen zijn we hier niet samen gekomen, we zijn hier om “Sweet” Charles Sherrell een laatste groet te brengen.

Rust zacht Charles.